1/9
location 01.jpg
arrow 3 copy.jpg

LA CASA POR EL TEJADO

The project is located in the Ultzama Valley in Navarra, a place where landscape and nature are valuable key project ideas. Therefore, the first strategy to insert this new house proposal is avoiding modifying the environment, and trying to stay away from obstructing the views with our building. Hence it has been proposed an excavated edification that tries to strengthen its relation with the terrain avoiding any visual barrier. 

Same as the traditional historical houses of Navarra that were developed along a horizontal level, this house colonizes the horizontal plane trying to join the coexistence between animals and humans, as traditional houses. 

The articulation of these 2 worlds is achieved through the patios which intend to create life, experiences promoting an introspective character. 

2 types of patio have been proposed, one for humans and another one for animals to ensure the continuity of the owner along the complete house. There has also been included a Bull fighter museum, a Bull ring and all the necessary for the horses needs.

WHAT

House for a Bull fighter 

Competition 

WHERE

WHEN

April 2012

ISSUED UNDER...

Cristina Hernán

+ N.G

Freelancer