1/4
location 01.jpg
arrow 3 copy.jpg

TAORO HOTEL RESTORATION

The idea of UP!, begins from the strategy of returning back the real past identity to ”El Puerto de la Cruz” recovering in the shape of a raised plaza the origin of the city. 

The recessed location of the Parque de San Francisco achieves a special significance generating a monumental staircase transporting you to a great new space, that will be the memory and the future of the port identity.

The multifunctional program requested, has been solved through a huge stone plinth same height as the adjacent church which will take the foyer, auditorium and museum program.

On top of this stone base, 2 exempt buildings emerge accommodating exhibition, conference rooms and restaurant.

The most important values of the project are to be able to blend the new with the historical load without competing bit praising to the skies and creating this new raised point of view meeting with the past.

WHAT

Hotel restoration 

Competition

WHERE

WHEN

January 2011

ISSUED UNDER...

Cristina Hernán

+ N.G

Freelancer